SJU GENERATIONER

MED PASSION FÖR VIN

logo

Vingården ligger i Piemonte, nordvästra Italien, i byn Neviglie nära staden Alba. Estates sträcker sig över 90 hektar vingårdar, som ligger i några av de bästa vinproducerande områdena i Piemonte, nämligen Neviglie, Barolo, Novello, Neive, Mango, Nizza Monferrato Gavi och Parodi Ligure. Traditionella odlingsmetoder, mekanisering, know-how och ständig uppdatering förbättrar kvaliteten på druvorna, alltså kvaliteten på vinerna. En av huvudprioriteringarna är den stora uppmärksamheten som ägnas åt skötseln av vingårdarna som ständigt odlas med passion och skicklighet. Familjen Sarotto är övertygad om att endast genom en noggrann vård av druvorna är det möjligt att producera utmärkta viner. Druvsorterna går från de traditionella druvorna som Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Cortese, Arneis och Moscato till de internationella sorterna som Cabernet Sauvignon, Merlot och Chardonnay.

logo
BARBERA D’ALBA DOC ELENA

Barbera d’Alba DOC Elena
Tillägnad Elena, Roberto Sarottos andra barn född 1998. Barbera-druvorna kommer från gårdens vingårdar. Det har en kraftfull, komplex doft av mogen frukt och en bra kropp som visar fantastiskt balanserad struktur, syra och tanniner.

Rik, rund, len med en fyllig smak som dröjer sig kvar i munnen, det är ett stimulerande, inspirerande, meditationsvin och en idealisk match för rika pastarätter.

BARBARESCO RISERVA DOCG

Barbaresco Riserva DOCG
Producerad av Nebbiolodruvor som kommer från olika vingårdar inom Barbaresco-appellationen. Det har en medium granatröd färg med en ton av orange.

Graciösa och vidsträckta aromer, som tyder på balanserad mognad och riklig åldring: mjuka tranbär och granatäpple, med en viss rikedom av vild svamp och bär.

Mjuk, stabil, balanserad och raffinerad Barbaresco. Matcha den med rött kött, lagrad ost och rika risotto.

BARBARESCO RISERVA DOCG CURRA

Barbaresco Riserva DOCG Currà
Kommer från en enda namngiven vingård ”Currà”, denna Barbaresco är ett komplext vin, vars näsa har en distinkt inslag av rosor och violer. Med sin djupa rubinröda färg har den en raffinerad och len smak och har en lätt arom av mogna plommon, lakrits, kryddor och choklad. Mjuka tanniner ger en speciell känsla av sötma och en lång sammetsfinish.

Passar utmärkt att servera till rött kötträtter och ostar, men även som ett smutsigt vin.

BAROLO DOCG

Barolo DOCG
Producerad av Nebbiolo-druvor som kommer från olika vingårdar inom Barolo-appellationen.

Detta vin har en intensiv granatröd färg och komplexa aromer av mogen röd frukt och kryddor. Smaken är fyllig och sammetslen med en ihållande finish, med mycket välintegrerade och polerade tanniner som representerar elegansen hos denna Barolo när den är som bäst.

Passar utmärkt till kötträtter, vilt och stekar.

BAROLO DOCG AUDACE

Barolo DOCG Audace
Lagrad på ekfat så länge det behövs enligt årgången. Ett riktigt bra fylligt vin, komplext och förföriskt, rikt och mjukt i gommen. Det är fullt av karaktär och kraft, men ändå delikat, elegant, harmonisk, med inslag av trä och mandel och tydliga tanniner. Ett vin för källare, men även bra att dricka när det släpps.

LANGHE DOC ARNEIS RUNCNEUV

Lange Doc Arneis Runcneuv
Arneis Runcneuv är tillverkat av Arneis-druvor och är ett extremt stilrent vitt vin, med en förförisk dos av färsk frukt och blommor som lämnar ett härligt spår av mandel i gommen.

Dess blommiga, fruktiga elegans, läckerhet och mjuka fräschör gör den till en idealisk match för lätta vardagsrätter.

PIEMONTE DOC CHARDONNAY IMPURO

Piemonte DOC Chardonnay Impuro
Ett vin för varje säsong, som kan tillfredsställa de mest krävande smakerna. Den har en blek halmgul färg med gyllene blixtar. Buketten är en komplex blandning av förföriska dofter av melon, ananas och päron med en touch av tomatblad.

Den passar perfekt till vitt kött, skaldjur och fisk.