Skip to content

SJU GENERATIONER

MED PASSION FÖR VIN

logo

Vingården ligger i Piemonte, nordvästra Italien, i byn Neviglie nära staden Alba. Estates sträcker sig över 90 hektar vingårdar, som ligger i några av de bästa vinproducerande områdena i Piemonte, nämligen Neviglie, Barolo, Novello, Neive, Mango, Nizza Monferrato Gavi och Parodi Ligure. Traditionella odlingsmetoder, mekanisering, know-how och ständig uppdatering förbättrar kvaliteten på druvorna, alltså kvaliteten på vinerna. En av huvudprioriteringarna är den stora uppmärksamheten som ägnas åt skötseln av vingårdarna som ständigt odlas med passion och skicklighet. Familjen Sarotto är övertygad om att endast genom en noggrann vård av druvorna är det möjligt att producera utmärkta viner. Druvsorterna går från de traditionella druvorna som Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Cortese, Arneis och Moscato till de internationella sorterna som Cabernet Sauvignon, Merlot och Chardonnay.

logo
BARBERA D’ALBA DOC ELENA

Barbera d’Alba DOC Elena
Tillägnad Elena, Roberto Sarottos andra barn född 1998. Barbera-druvorna kommer från gårdens vingårdar. Det har en kraftfull, komplex doft av mogen frukt och en bra kropp som visar fantastiskt balanserad struktur, syra och tanniner.

Rik, rund, len med en fyllig smak som dröjer sig kvar i munnen, det är ett stimulerande, inspirerande, meditationsvin och en idealisk match för rika pastarätter.

255 Skr

BAROLO DOCG BRICCOBERGERA

Barolo Briccobergera

Tillverkad av Nebbiolo-druvor, denna magnifika röda, känd som ”kungen av viner och kungarnas vin” är ett spektakel för piemontesisk vinframställning. Ett vin för stora tillfällen, det charmar och vinner över gommen med sin kraft och kropp och lämnar en härlig känsla av värme. Granatröd med orange höjdpunkter, den har en intensiv, eterisk, karaktäristisk bukett tillsammans med en fyllig torr smak som är rik, len och välbalanserad. Ett överlägset vin, när det är som allra bäst med stekar och vilt.

295 Skr

BARBARESCO RISERVA DOCG

Barbaresco Riserva DOCG
Producerad av Nebbiolodruvor som kommer från olika vingårdar inom Barbaresco-appellationen. Det har en medium granatröd färg med en ton av orange.

Graciösa och vidsträckta aromer, som tyder på balanserad mognad och riklig åldring: mjuka tranbär och granatäpple, med en viss rikedom av vild svamp och bär.

Mjuk, stabil, balanserad och raffinerad Barbaresco. Matcha den med rött kött, lagrad ost och rika risotto.

240 Skr

Langhe Nebbiolo

LANGHE NEBBIOLO 
Druva nebbiolo 100%
Alkoholstyrka 14%, 

Elegant med toner av läder, tobak, ek och vanilj. Aromatisk fruktighet med inslag av plommon, mörka bär som björnbär.

Passar utmärkt till vilt, fågel, men även pasta nötkött och lamm

 

BARBERA ASTI SUPERIORE

BARBERA D’ASTI SUPERIORE 
Druva Barbera
Alkoholhalt 14,5 %,

Smaker av körsbär, hallon och blåbär, samt lakrits, peppar och vanilj, djup rund smak

Passar bra till vilt, kalv, fläskkött, fågel och pasta

145 SKr

Monferrato-Rosso

MONFERRATO ROSSO
Druva 60% Cabernet, 40% Barbera
Alkoholstyrka 14,5

Trevligt, smakrikt vin med viss fruktighet av mörka bär, björnbär, svarta vinbär. Lakrits

Passar utmärkt till pastarätter, och ljusare kötträtter som lamm, liksom till mogna, lagrade ostar.

145 Skr

BARBERA D'ALBA BRICCOMACCHIA

BRICCOMACHIA – BARBERA D’ALBA DOC
Druva 100% Barbera
Alkoholhalt 13,5%

Lagring på stort ekfat och på flaska är hemligheterna med detta klassiska vin med en överraskande modern stil. Kännetecknas av en vinig näsa av hallon och viol, detta vin har en elegant och välbalanserad smak, en fantastisk kropp och en betydligt lång finish.

Att avnjutas genom hela måltiden och speciellt med delikata stekar och hårda ostar.

160 Skr

Barolo DOCG
Producerad av Nebbiolo-druvor som kommer från olika vingårdar inom Barolo-appellationen.

Detta vin har en intensiv granatröd färg och komplexa aromer av mogen röd frukt och kryddor. Smaken är fyllig och sammetslen med en ihållande finish, med mycket välintegrerade och polerade tanniner som representerar elegansen hos denna Barolo när den är som bäst.

Passar utmärkt till kötträtter, vilt och stekar.

295 Skr

Barbaresco Riserva DOCG Currà
Kommer från en enda namngiven vingård ”Currà”, denna Barbaresco är ett komplext vin, vars näsa har en distinkt inslag av rosor och violer. Med sin djupa rubinröda färg har den en raffinerad och len smak och har en lätt arom av mogna plommon, lakrits, kryddor och choklad. Mjuka tanniner ger en speciell känsla av sötma och en lång sammetsfinish.

Passar utmärkt att servera till rött kötträtter och ostar.

310 Skr

BAROLO DOCG AUDACE

Barolo DOCG Audace
Lagrad på ekfat så länge det behövs enligt årgången. Ett riktigt bra fylligt vin, komplext och förföriskt, rikt och mjukt i gommen. Det är fullt av karaktär och kraft, men ändå delikat, elegant, harmonisk, med inslag av trä och mandel och tydliga tanniner. Ett vin för källare, men även bra att dricka när det släpps.

525 SKr

LANGHE DOC ARNEIS RUNCNEUV

Lange Doc Arneis Runcneuv
Arneis Runcneuv är tillverkat av Arneis-druvor och är ett extremt stilrent vitt vin, med en förförisk dos av färsk frukt och blommor som lämnar ett härligt spår av mandel i gommen.

Dess blommiga, fruktiga elegans, läckerhet och mjuka fräschör gör den till en idealisk match för lätta vardagsrätter.

145 SKr

PIEMONTE DOC CHARDONNAY IMPURO

Piemonte DOC Chardonnay Impuro
Ett vin för varje säsong, som kan tillfredsställa de mest krävande smakerna. Den har en blek halmgul färg med gyllene blixtar. Buketten är en komplex blandning av förföriska dofter av melon, ananas och päron med en touch av tomatblad.

Ett vin som passar perfekt till vitt kött, skaldjur och fisk.

205 SKr