lerughe

Gaetano Sandro med tre barn och nio barnbarn, är en man med stor erfarenhet inom vinsektorn och med fruktbara entreprenörsvisioner. Han är van vid att gå emot strömmen redan från ung ålder. Ursprunget till Sandro-familjen består långt tillbaka av smeder och Gaetano Sandro är den första på femhundra år som inte valt att ägna sig åt smideskonsten utan valt att gå på Enological School of Conegliano. Han är också den första som öppnade en kvalitetsvinbutik på 1960-talet för den skara tyska turister som varje år flockas till Cavallinos stränder i Jesolo. 

Från den ena dagen till den andra bestämmer sig Gaetano för att köpa dussintals hektar i via Cor, ett stenkast från Belluno med utsikt över Col Visentin och andra alptoppar. Platsen är av ojämförlig skönhet, en kulle med resterna av ett slott från 1400-talet, alperna och en blå himmel 

lerughe
LeRughe-prosecco-doc-brut

PROSECCO DOC BRUT
Sprödhet och friskhet i gommen med inslag av vit frukt på näsan, inslag av rostat päron och cederträ framträder på avslutningen med en ihållande linjär utveckling.
Med en sofistikerad karaktär, född i bergen, presenterar den en struktur och livlighet där dess friska syra inbjuder oss att dricka kontinuerligt.
ANTAGEN TEKNIK:
Vinifiering i vitt med mjuk pressning, statisk sedimentering och jäsning vid kontrollerad temperatur
PRIZE DE MOUSSE OCH FÖRFINNING:
Jäsning i stor behållare ”Charmat/Martinotti-metoden” i minst 90 dagar
ALKOHOL: 11 %
PERLAGE OCH SKUM: Fin och ihållande
DOFT: Noter av citrus, akacia och päron
SMAK: Torrt och välsmakande, mjukt att dricka
PARNINGAR: Havsabborre i salt

LeRughe-rivaj-brut-2

RIVAL SPUMANTE RIVAJ
Rivaj är företagets mousserande vin på ingångsnivå.
Vingårdarna ligger i hela provinsen Treviso på fastigheten inte långt från kullarna i Conegliano.
Namnet Rivaj är ett fantasinamn som på den venetianska dialekten syftar på de delar av landet som är tillägnat evakueringen av regnvatten.
Färgen är mjuk och elegant och smaken torr.
Bubblorna och de delikat fruktiga aromerna är raffinerade och samtidigt som de inte släpper ett högt tryck, är balansen mellan syra, skum och sötma mycket behaglig i gommen.
ANTAGEN TEKNIK:
Vinifiering i vitt med mjuk pressning, statisk sedimentering och jäsning vid kontrollerad temperatur
PRIZE DE MOUSSE OCH FÖRFINNING:
Jäsning i stor behållare ”Charmat/Martinotti-metoden” i minst 90 dagar
ALKOHOL: 11 %
PERLAGE OCH SKUM: Fin och ihållande
DOFT: Noter av blåregn och citrus
SMAK: Mjuk att dricka med citrustoner, balanserad
PARNINGAR: Sopressa Veneta och Asiago DOP ost