Skip to content
Ressialogo-428x428

Företaget i familjen Ressia har överlämnats från generation till generation i ett sekel. Redan i början av 1900-talet, tillsammans med andra jordbruksaktiviteter, upptogs produktion av druvor och viner. Den verkliga revolutionen, som intresserade hela företaget,  hände 1997, när Fabrizio bestämde sig för att ägna all sin energi på vinproduktion. Fabrizio valde då att anta metoder för odlingen med respekt för miljön och att minska produktiviteten och plantera nya vinstockar. Tack vare all den engagemang och passion har Fabrizio skapat viner av högsta klass

Ressialogo-428x428
5w0OBaZVSOivUCSjtQ9SGQ_pb_x600

Langhe Nebbiolo DOC Ressia
Alkoholhalt 14%
Elegant och balanserad Nebbiiolo med silkeslena tanniner, passar utmärkt till ljusare kötträtter som lamm och kalv, liksom kycklingrätter.

Innehåller sulfiter. 

mZPBVdtkQUecFO1uP1s4CA_pb_x600

Barbera d´Alba Superiore DOC Ressia
Alkoholhalt 14,5%
Ett härligt matvin, med inslag av mörka bär, körsbär, som passar utmärkt till pasta, risotto, men även ljusare köträtter som lamm och kalv.

Innehåller sulfiter. 

dettaglio_barbaresco-riserva-canova-oro_

Barbaresco Riserva Cannova Oror DOCG 2018
Alkoholhalt 14%
Lagrad 6 år ekfat, som ger en väldigt balanserad och aromatisk karaktär av mörka bär, med lång och komplex eftersmar – ett utmärkt vin till olika kötträtter, liksom mogna ostar.

Innehåller sulfiter.