
Företaget i familjen Ressia har överlämnats från generation till generation i ett sekel. Redan i början av 1900-talet, tillsammans med andra jordbruksaktiviteter, upptogs produktion av druvor och viner. Den verkliga revolutionen, som intresserade hela företaget, hände 1997, när Fabrizio bestämde sig för att ägna all sin energi på vinproduktion. Fabrizio valde då att anta metoder för odlingen med respekt för miljön och att minska produktiviteten och plantera nya vinstockar. Tack vare all den engagemang och passion har Fabrizio skapat viner av högsta klass


Langhe Nebbiolo DOC Ressia
Elegant och balanserad Nebbiiolo med silkeslena tanniner, passar utmärkt till ljusare kötträtter som lamm och kalv, liksom kycklingrätter.

Barbera d´Alba Superiore DOC Ressia
Ett härligt matvin, med inslag av mörka bär, körsbär, som passar utmärkt till pasta, risotto, men även ljusare köträtter som lamm och kalv.

Barbaresco Riserva Cannova Oror DOCG 2018
Lagrad 6 år ekfat, som ger en väldigt balanserad och aromatisk karaktär av mörka bär, med lång och komplex eftersmar – ett utmärkt vin till olika kötträtter, liksom mogna ostar.