Att förena vinodling och biologisk mångfald är ambitionen för familjen Descombe, som engagerar sig i ett ambitiöst agroekologi och mer specifikt agroforestry-program.
Detta pilotprojekt kommer i slutändan att möjliggöra plantering av mer än 15 000 träd och buskar. Så många häckar och skogsöar som kommer att skydda vinstockarna från vind och frost, men också utveckla biologisk mångfald genom att tillhandahålla livsmiljöer för fauna som är användbar för vinodling, oavsett om det är insekter, fåglar, fladdermöss eller små rovdjur. Samtidigt kommer växttäcke att sås. Dessa veritabla gröna vägar mellan vinstockarna kommer att visa sig vara formidabla näringsmässiga allierade för jorden och värdefulla vallar mot klimatrisker.
MARIE |
|
Alkoholstyrka 13% Blekt guld, klar och lysande med förföriska aromer, både blommiga (vita blommor) och fruktiga (vita persikor). En delikat mineralisk närvaro, friskhet men också rundhet och harmoni. Passar som aperitif, till kalla förrätter, sommarsallader, fisk och skaldjur, fågel. SERVERINGSTEMPERATUR: Mellan 8 och 10°. ”Marie” var den första kvinnan som fick ett nobelpris 120 Skr |
CHABLIS DOMAINE PASSY LE CLOU 2021 |
Alkoholstyrka 13,5 %
druva 100% Chardonnay
Jäst på ståltankar, lagras sen med sedimenterade jästpartiklar 12-18 månader, innan den filtreras och hälls på flaska.
Eleganta mineraltoner, inslag av citrus, päron.
Passar utmärkt till skaldjur, fiskrätter och get – och fårost.
235 Skr
CHABLIS PREMIER CRU ”BEAUROY” DOMAINE PASSY LE CLO 2021
Alkoholstyrka, 13,5 %
druva 100% Chardonnay
Lagras med sedimenterade jästpartiklar på stora ekfat 12 månader, krispiga mineraltoner, balanserad syra med inslag av havtorn, acacia.
Passar bra till skaldjur, fisk, grodlår och ljusa kötträtter.
360 Skr
MEUSAULT vit 2018
Alkoholstryka 13,5 %
Druva 100% Chardonnay
Jäses på ekfat, lagras med sedimenterade jästpartiklar 12 månader, och lagrs sedan på ståltankar 6 månader.
Fylligt och smakrikt vin, med islag av honungsmelon, persika, rostade hasselnötter och citrus.
Passar utmärkt till skaldjur, fiskrätter men också vitt kött som kalv, kyckling och mogna ostar.
750 Skr
CHASSANGE MONTRACHET vit 2018
Alkoholstryka 13,5 %
Druva 100% Chardonnay
Jäses i ståltank, lagras på ekfat i 18 månader
Krispiga mineraltoner, inslag av citrus, aprikos och mandel
Passar bäst till grillad fisk, krabba, hummer men även
gåslever.
750 Skr
CHARDONNAY
Druva 100% Chardonnay.
JOSÉPHINE
DRUVA: Syrah, Grenache.
”Joséphine” är en ikon för den fransk-amerikanska kulturen, motståndskraftig och kämpar mot rasism och segregation.
Lera-lera-kalkstensjord.
Tempererat klimat med gynnsamt solsken, men med kraftiga variationer på grund av konflikter mellan oceaniska, kontinentala och medelhavsinfluenser.
Avstjälkning, pneumatisk pressning och kallsättning. Temperaturkontroll (18°C).
NOSA: Blommiga och fruktiga toner (små röda frukter, vinpersika).
MUN: Trevlig och trevlig. Doft av gula frukter. Fräscht och krispigt avslut.
MAT OCH VIN PARAGRAF: Aperitifer, sommarförrätter, pizza.
SERVERINGSTEMPERATUR: 8 – 10°C
Coteaux Bourguignons, 2022,
Alkoholstyrka 14%, druva Pinot Noir och Gamay
Jäses och lagras sen i betongtankar under minst 8 månader.
Smakrikt och fylligt vin, med bra kombination av tanniner och röda bär som körsbär och björnbär.
Passar bra till charketurier, grillat kött och smårätter.
185 Skr
Coteaux Bourguignons, 2022,
Alkoholstyrka 14%, druva Pinot Noir och Gamay
Jäses och lagras sen i betongtankar under minst 8 månader.
Smakrikt och fylligt vin, med bra kombination av tanniner och röda bär som körsbär och björnbär.
Passar bra till charketurier, grillat kött och smårätter.
185 Skr
GISELE
Alkoholstyrka 14%
Druva Grenache och Syrah
Rubinröd
Fruktig med aromer av röda frukter (björnbär, körsbär).
Rund och kraftfull. Detta vin presenterar en vacker balans och läckerhet.
Passar bra till Tagine, couscous, provensalsk mat, get- eller fårost.
’Gisèle’ är en ikon för kampen för kvinnors rättigheter.
120 Skr
BOURGONGE PINOT NOIR 2022
Alkoholstyrka 14%
Druva 100% Pinot Noir
Jäses och lagras i betongtankar, minst 8 månader.
Mjukt, runt vin med lena tanniner i kombination med smaker av röda bär som björnbär och hallon.
Passar bra till grillade grönsaker, liksom rött kött och charketurier
230 Skr
CHASSANGE MONTRACHET röd, 2018
Alkoholstyrka 14%
Druva 100% Pinot Noir
Jäses i öppna jäskar, lagras minst 18 månader på ekfat.
Mjukt balanserat med lena tanniner i kombination med mogna röda bär – hallon, körsbär
Passar bra till ljusare kötträtter – kalv, grillade kötträtter, men även kraftigare fiskrätter som torskrygg och hälleflundra.
650 Skr
MEURSAULT VIELLES VIGNES – röd 2018
Alkoholstyrka 14%
100% Pinot Noir
Jäses i öppna jäskar, lagras minst 18 månader på ekfat
Smak av mogna röda bär- björnbär, körsbär med mjuka tanniner
Gott till stekt kalv,vilt, grillat kött och mogna ostar
650 Skr
Druva 100% Syrah
Denn Syrah avslöjar läckra aromer av björnbär och hallon med inslag av kryddor. Den är rik, komplex och lång i gommen.
FÄRG: Djup och ljus lila.
DOFT: Uttrycksfull med aromer av röda frukter (hallon, björnbär) och kryddor (peppar, kanel).
SMAK: Smidig och girig med silkeslena tanniner. Fräsch finish. Fin kryddig längd.
MAT OCH VIN: Grillat kött, charkuterier, kaningerrin, ost (Saint Marcelin).
SERVERINGSTEMPERATUR: 16 – 18°C.
120 Skr
COTES DU RHONE VILLAGE, PLAN DE DIEU, 2020
Alkoholstyrka; 14%
Druva; Grenache (64%), Syrah (28%), Mourvèdre (8%).
Jäses i 4 veckor,l och lagras sen i öppna kar i 12 månader.
Kryddig smak, med inslag av mörka frukter, avrundat med silkeslena tanniner.
Passar bra till rött kött och getost.
170 Skr
CROZES HERMITAGE
Alkolstyrka 14%
Druva Syrah
Lång vinifikationsprocesss på å4-6 veckor, lagras sen i ekfat 12 månader
Kraftfullt, men ändå elegant vin, med inslag av vanilj, ek, peppar och viol, fina tanniner.
Utmärkt till kötträtter och grytor
230 Skr