Skip to content
Frankrike vinit karta
famille-descombe-logo-2022

Att förena vinodling och biologisk mångfald är ambitionen för familjen Descombe, som engagerar sig i ett ambitiöst agroekologi och mer specifikt agroforestry-program.

Detta pilotprojekt kommer i slutändan att möjliggöra plantering av mer än 15 000 träd och buskar. Så många häckar och skogsöar som kommer att skydda vinstockarna från vind och frost, men också utveckla biologisk mångfald genom att tillhandahålla livsmiljöer för fauna som är användbar för vinodling, oavsett om det är insekter, fåglar, fladdermöss eller små rovdjur. Samtidigt kommer växttäcke att sås. Dessa veritabla gröna vägar mellan vinstockarna kommer att visa sig vara formidabla näringsmässiga allierade för jorden och värdefulla vallar mot klimatrisker.

famille-descombe-logo-2022
Marie

MARIE

 

Alkoholstyrka 13%
Druva Chardonnay och Sauvignon Blanc

Blekt guld, klar och lysande med förföriska aromer, både blommiga (vita blommor) och fruktiga (vita persikor). En delikat mineralisk närvaro, friskhet men också rundhet och harmoni.

Passar som aperitif, till kalla förrätter, sommarsallader, fisk och skaldjur, fågel.

SERVERINGSTEMPERATUR: Mellan 8 och 10°.

”Marie” var den första kvinnan som fick ett nobelpris

120 Skr

14222

 

CHABLIS DOMAINE PASSY LE CLOU 2021

 

Alkoholstyrka 13,5 %
druva 100% Chardonnay
Jäst på ståltankar, lagras sen med sedimenterade jästpartiklar 12-18 månader, innan den filtreras och hälls på flaska.

Eleganta mineraltoner, inslag av citrus, päron.

Passar utmärkt till skaldjur, fiskrätter och get – och fårost.

235 Skr

CHABLIS 1ER CRU BEAUROY - DOMAINE PASSY LE CLOU

CHABLIS PREMIER CRU ”BEAUROY” DOMAINE PASSY LE CLO 2021

 

Alkoholstyrka, 13,5 %
druva 100% Chardonnay

Lagras med sedimenterade jästpartiklar på stora ekfat 12 månader, krispiga mineraltoner, balanserad syra med inslag av havtorn, acacia.

 

Passar bra till skaldjur, fisk, grodlår och ljusa kötträtter.

 

360 Skr

13415

MEUSAULT vit  2018

Alkoholstryka 13,5 %

Druva 100% Chardonnay

Jäses på ekfat, lagras med sedimenterade jästpartiklar 12 månader, och lagrs sedan på ståltankar 6 månader.

 

Fylligt och smakrikt vin, med islag av honungsmelon, persika, rostade hasselnötter och citrus.

 

Passar utmärkt till skaldjur, fiskrätter men också vitt kött som kalv, kyckling och mogna ostar.

 

750 Skr

13238

CHASSANGE MONTRACHET  vit 2018 

 

Alkoholstryka 13,5 %

Druva 100% Chardonnay

 

Jäses i ståltank, lagras på ekfat i 18 månader

Krispiga mineraltoner, inslag av citrus, aprikos och mandel

 

Passar bäst till grillad fisk, krabba, hummer men även
gåslever.

 

750 Skr

No use without authorization

CHARDONNAY

Druva 100% Chardonnay.

VINFRAMSTÄLLNING

Strikt sortering av skörden. Pneumatisk pressning vid mycket lågt tryck. Jäsning vid låg temperatur. Lagring på fin jästfällning i 6 månader.

SMAKNING

FÄRG: Blekgul med lätt gyllene reflektion.

NOSA: Intensiva aromer av blommor och vita frukter.

MUN: Ren attack, mycket friskhet, toner av citrus och vita blommor.

MAT OCH VIN I KOPPLING: Aperitif, kalla förrätter, sommarsallader, fisk och skaldjur, fågel, koost av typen Tomme.

SERVERINGSTEMPERATUR: 10 – 12°C

120 Skr

No use without authorization

JOSÉPHINE

DRUVA: Syrah, Grenache.

 ”Joséphine” är en ikon för den fransk-amerikanska kulturen, motståndskraftig och kämpar mot rasism och segregation.

Lera-lera-kalkstensjord.
Tempererat klimat med gynnsamt solsken, men med kraftiga variationer på grund av konflikter mellan oceaniska, kontinentala och medelhavsinfluenser.
Avstjälkning, pneumatisk pressning och kallsättning. Temperaturkontroll (18°C).

KLÄNNING: Ljusrosa.
NOSA: Blommiga och fruktiga toner (små röda frukter, vinpersika).
MUN: Trevlig och trevlig. Doft av gula frukter. Fräscht och krispigt avslut.
MAT OCH VIN PARAGRAF: Aperitifer, sommarförrätter, pizza.
SERVERINGSTEMPERATUR: 8 – 10°C
 
120 Skr
Coteaux-Bourguignons

Coteaux Bourguignons, 2022, 


Alkoholstyrka 14%, druva Pinot Noir och Gamay

Jäses och lagras sen i betongtankar under minst 8 månader.

Smakrikt och fylligt vin, med bra kombination av tanniner och röda bär som körsbär och björnbär.

Passar bra till charketurier, grillat kött och smårätter.

185 Skr

Coteaux-Bourguignons

Coteaux Bourguignons, 2022, 


Alkoholstyrka 14%, druva Pinot Noir och Gamay

Jäses och lagras sen i betongtankar under minst 8 månader.

Smakrikt och fylligt vin, med bra kombination av tanniner och röda bär som körsbär och björnbär.

Passar bra till charketurier, grillat kött och smårätter.

185 Skr

Gisele

GISELE

Alkoholstyrka 14%
Druva Grenache och Syrah

Rubinröd
Fruktig med aromer av röda frukter (björnbär, körsbär).
Rund och kraftfull. Detta vin presenterar en vacker balans och läckerhet.

Passar bra till Tagine, couscous, provensalsk mat, get- eller fårost.
’Gisèle’ är en ikon för kampen för kvinnors rättigheter.

 

 120 Skr

calque-bouteille

BOURGONGE PINOT NOIR 2022

 

Alkoholstyrka 14%

Druva 100% Pinot Noir

 

Jäses och lagras i betongtankar, minst 8 månader.

 

Mjukt, runt vin med lena tanniner i kombination med smaker av röda bär som björnbär och hallon.

 

Passar bra till grillade grönsaker, liksom rött kött och charketurier

 

 230 Skr

CHASSAGNE MONTRACHET RED Famille Descombe

CHASSANGE MONTRACHET röd, 2018

Alkoholstyrka 14%
Druva 100% Pinot Noir

Jäses i öppna jäskar, lagras minst 18 månader på ekfat.

Mjukt balanserat med lena tanniner i kombination med mogna röda bär – hallon, körsbär

Passar bra till ljusare kötträtter – kalv, grillade kötträtter, men även kraftigare fiskrätter som torskrygg och hälleflundra.

650 Skr

 

13416

MEURSAULT VIELLES VIGNES – röd 2018

 

Alkoholstyrka 14%

100% Pinot Noir

 

Jäses i öppna jäskar, lagras minst 18 månader på ekfat

Smak av mogna röda bär- björnbär, körsbär med mjuka tanniner

 

Gott till stekt kalv,vilt,  grillat kött och mogna ostar

 

650 Skr

No use without authorization
SYRAH
Druva 100% Syrah

Denn Syrah avslöjar läckra aromer av björnbär och hallon med inslag av kryddor. Den är rik, komplex och lång i gommen.
 
Strikt sortering från skörden till vingården och till ankomsten till källaren. Maceration i 3 veckor med daglig pumpning. Långsam pressning vid lågt tryck och sedan lagring i 6 till 8 månader i betongkar.
 

FÄRG: Djup och ljus lila.
DOFT: Uttrycksfull med aromer av röda frukter (hallon, björnbär) och kryddor (peppar, kanel).
SMAK: Smidig och girig med silkeslena tanniner. Fräsch finish. Fin kryddig längd.
MAT OCH VIN: Grillat kött, charkuterier, kaningerrin, ost (Saint Marcelin).
SERVERINGSTEMPERATUR: 16 – 18°C.

120 Skr

COTES DU RHONE VILLAGE, PLAN DE DIEU, 2020

Alkoholstyrka; 14%
Druva; Grenache (64%), Syrah (28%), Mourvèdre (8%).

Jäses i 4 veckor,l och lagras sen i öppna kar i 12 månader.
Kryddig smak, med inslag av mörka frukter, avrundat med silkeslena tanniner.

Passar bra till rött kött och getost.

170 Skr

CROZES HERMITAGE

Alkolstyrka 14%
Druva Syrah

Lång vinifikationsprocesss på å4-6 veckor, lagras sen i ekfat 12 månader

Kraftfullt, men ändå elegant vin, med inslag av vanilj, ek, peppar och viol, fina tanniner.
Utmärkt till kötträtter och grytor

230 Skr

low.png
MILL2009
MILLÉSIME 2009
Druva: 50% PINOT NOIR & 50% CHARDONNAY

Guldgul färg. Fin mousse och bra syra.
Nötig, med inslag av persika äpple, tryffel och honung.
 
ORIGINE : MONTAGNE DE REIMS
 
EXTRA-BRUT : 5,6 g socker/l
Mill 2007

Text content

15 ANS DE VIEILLISSEMENT dvs lagrad 15 år
Druva 60% CHARDONNAY & 40% PINOT NOIT
Alkohol 12% 
 
Guldgul färg, len mousse och balanserad syra. Inslag av krusbär, gula plommon, mogna päron, vanilj och karamelltoner.
Des Closet MILLÉSIME 2007
 
ORIGINE : MONTAGNE DE REIMS
EXTRA-BRUT : 3,5 g/l