Skip to content
logo

Vingården Manara grundades 1950 i San Floriano och ägarna har drivit det i tre generationer, med växande erfarenhet, passion och starka band med just denna vinregion.
Den progressiva utvecklingen och utvidgningen av vingården är på grund av den ständiga uppmärksamheten på hela produktionen, från vingårdar till marknadsföring och alltid fokusera på ett huvudmål: att få kvalitetsviner som bibehåller sin typicitet oförändrad.
De cirka 11 hektar vingård som utgör vingården ligger på kullarna i Valpolicella Classico region och dess vin framställs helt med respekt för egenskaperna hos ”terroir”, för att skapa igenkännliga viner.

logo
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO CORTE MANARA

CORTE MANARA
Amarone della Valpolicella D.O.C.G. Classico
Alkoholhalt 16% 
Druva Corvina 70% – Rondinella 20% – andra sorter 10%, som torkas enligt apassimentometoden. Lagras 24 månader på slovenska ekfat, och mognar därefter i ståltankar och flaska upp till ett år.

Mycket smakrikt och fylligt vin , med balanserad fruktighet och sötma. Inslag av tobak, ek, mörka bär – körsbär och plommon, samt mörka bär. Passar bra till stekt och grillat kött, vilt – och smakrika ostar.

Innehåller sulfiter. 

VENETO IGP ROSSO GUIDO MANARA

GUIDO MANARA
Veneto Rosso I.G.P
Alkoholhalt: 16%
Druva: Cabernet Sauvignon – Merlot – Croatina – Corvina.  Utvalda druvor som torkas i minst 35 dagar. Lagras på franska ekfat upp till 30 månader, därefter på flaska ytterligare ett år. Inslag av plomkmon, mörka bär, kaffe, plommon och choklad. Passar utmärkt till vilt, stekt och grillat kött samt mogna ostar. Rankas högt på Vivino – 4,5 poäng av 5.

Innehåller sulfiter. 

 

lux-rosea

LUX ROSEA
Rosé VSQ Metodo Classico Brut
Druva: Corvina 70% – Rondinella 20% – Molinara, Dindarella och andra typer 10%. Manuell skörd.
Färg: Blek rosa.
Alkoholhalt: 12% vol.

Vinframställning: Varsam krossning, följt av en maceration på skalen i ca 8 timmar och en jäsning av den klarnade musten i rostfria ståltankar.
Åldrande: I rostfria tankar under en kort period på cirka 2-3 månader. Efter lagring på jästsvampen i 36 månader. Dosering Liqueur d’expédition: 3g/L.
Perfekt som aperitif och även tillsammans med fiskrätter.

Innehåller sulfiter. 
Sockerhalt 3g/l