Gården som Ressia-familjen har överlåtits från generation till generation i över ett sekel.
Redan i början av det tjugonde århundradet var de, tillsammans med annan jordbruksverksamhet, involverad i produktion av druvor och vin.

Den verkliga revolutionen, som påverkade hela företaget, inträffade 1997, då beslutade att ägna all sin energi till vinproduktion: De valde sedan att anta miljövänliga odlingsmetoder (integrerad kontroll) och minska produktiviteten, plantering av nya vingårdar som skulle göra det möjligt att få ännu mer värdefulla produktioner.

Källaren gjordes också mer modern och samtidigt som traditionen skyddades, eftersom de är övertygad om att ny teknik bör användas noggrant för att inte snedvrida dygderna i de använda råvarorna: endast på detta sätt tror de att prestige och styrka kan förbättras i slutprodukten. , finessen och elegansen som är karakteristisk för druvorna i detta land.

Idag, tack vare allt detta engagemang och mycket passion, lyckades de få tag i etiketter av högsta kvalitet, där du kan hitta den känslan av personlighet som de ville ge till varje vin som föds på denna Gård.

Les mer om Ressia


Azienda Agricola Ressia ligger i Neive, en av de vackraste byarna i Italien, men framför allt ett land med fantastiska viner, och arbetar uteslutande med druvor från sin egen produktion, och kommer från de vingårdar som odlas i de branta sluttningarna av ”Cru Canova”, vars sydliga exponering det är utmärkt för vinproduktion av stort värde. Tillverkad med

enkelheten i ett litet familjedrivet företag som består av människor som arbetar med engagemang och uppmärksamhet för att producera viner av högsta kvalitet, med en stor struktur, intensiva och ihållande aromer, som bäst representerar de druvor som de kommer med produkter.

Mjuka och omslutande viner, eleganta och raffinerade, att dricka med äkta nöje.